Ce flori plantam pe mormant?

Ce flori plantam pe mormant?

flori mormantFlorile nu doar infrumuseteaza un mormant, ci reprezinta si o dovada vie a faptul ca persoana care a parasit aceasta lume nu a fost uitata de cei dragi. De multe ori, rudele persoanei decedate opteaza pentru plantare flori mormant pentru a se asigura ca locul de veci va fi mereu plin de flori, iar pe lumea cealalta, sufletul adormitului va avea parte de multa energie si vitalitate, conform traditiilor stravechi.

Exista numeroase firme care se ocupa de amenajarea si intretinerea mormintelor, inclusiv de plantare flori mormant, insa una dintre cele mai grele alegeri pe care trebuie sa le faci este alegerea florilor care se vor intinde pe mormant. In acest sens, se pare ca cea mai buna alegere o reprezinta plantele bulbice, cum ar fi narcise, crini, kale, gladioli sau frezii pentru ca nu sunt atat de pretentioase la conditiile de mediu si vor inflori in fiecare an.

Daca optezi pentru plantarea florilor pe mormant, nu uita ca acestea trebuie sa ingrijite, udate periodic si curatate de buruienile care ar putea sa apara printre ele.