Cine are obligatia amenajarii locului de veci?

Cine are obligatia amenajarii locului de veci?

intretinere amenajare locuri de veciLegea spune ca proprietarul sau administratorul cimitirului are obligatia de a amenaja si de a intretine spatiile din interiorul cimitirului. Insa, atunci cand vine vorba de amenajare locuri de veci, aceasta obligatie revine proprietarului locului de veci sau a rudelor acestuia, in cazul in care acesta este decedat.

Unii incep sa lucreze la amenajarea locului de veci inca din timpul vietii, opteaza pentru realizarea unui cavou cu 2 sau 3 cripte, isi aleg un monument funerar si il ingrijesc tot timpul.

Insa atunci cand decesul survine pe neasteptate, amenajarea locului de veci revine in mainile rudelor decedatului, care pot opta pentru o firma care sa se ocupe in cel mai scurt timp de amenajarea locului de veci pentru inmormantare si ulterior de ridicarea unui monument funerar care sa aduca aminte de persoana care a trecut la cele sfinte.

Amenajarea locului de veci si intretinerea lui este o datorie si un semn de omagiu pe care il aducem persoanei care ne-a parasit pe acest pamant.