Coroanele si jerbele – simbolurile regretelor eterne

Coroanele si jerbele – simbolurile regretelor eterne

coroane jerbe funerareIn zilele noastre, se obisnuieste ca despartirea de o persoana draga sa contina coroane si jerbe de flori care exprima regretul plecarii din aceasta lume si durerea din suflet. Nu putem vorbi de aceste coroane ca un obicei al culturii traditionale atunci cand vine vorba de inmormantari, pentru ca ele au fost folosite la inceput doar in cazul eroilor nationali, in semn de omagiu.

Treptate, depunerea de coroane si jerbe a fost preluata si in cazul inmormantarilor personalitatilor nationale, iar astazi, le vedem la orice inmormantare, in semn de regret, dar si omagiu. Acestea insotesc ultimul drum al celui decedat pe pamant si simbolizeaza tocmai legatura dintre cele doua lumi.

In alegerea coroanei funerare ar trebui sa fii atent la alegerea florilor pentru ca fiecare tip de floare simbolizeaza un anumit lucru, dar si la alegerea mesajului, care trebuie sa fie unul personalizat si sa exprime durerea si regretul resimtit la trecerea in nefiinta a unei persoane apropiate.