Cum intretii un loc de veci?

Cum intretii un loc de veci?

intretinere locuri de veciDupa ce o persoana apropiata ne paraseste si trece in cealalta lume, randuielile bisericesti spun ca avem datoria de a-i pomeni pe cei adormiti si de a le ingriji mormintele, in semn de cinstire a amintirii lor. Mormantul trebuie sa fie curat, langa cruce ar trebui sa se afle mereu o candela care sa ii lumineze calea pe lumea cealalta si florile sa ii inveseleasca sufletul.

Exista cateva activitati pe care orice crestin ar trebui sa le faca in memoria celui adormit atunci cand vine vorba de intretinerea locului de veci: realizarea unui monument funerar, plantat flori, maturat si udat flori mormant, aprinderea lumanarilor, tamaierea mormantului si a pachetelor ce vor fi oferite de pomana, schimbarea florilor din vaza, atunci cand acestea se usuca sau pastrarea monumentului funerar in bune conditii.

Toate acestea reprezinta o modalitate de a aduce un omagiu decedatului si de a-i arata ca va ramane vesnic in sufletul tau. Daca nu ai posibilitatea de a ajunge la mormant prea des, poti sa apelezi la o firma specializata in astfel de servicii.