Flori la mormant, un semn de multumire

Flori la mormant, un semn de multumire

flori la mormantCand vizitam mormantul unei persoane dragi, ducem flori in semn de multumire pentru momentele frumoase pe care le-am petrecut impreuna in aceasta viata, dar si in semn de regret, pentru disparitia mult prea dureroasa, dar si lumanari pe care le aprindem pentru sufletul ei.

Se spune ca floarea taiata si dusa la mormant ofera decedatului energia vitala pe lume cealalta, ca acele flori pe care le ducem si le asezam in vaze la mormant mor in lumea noastra si infloresc in lumea mortilor.

Atunci cand alegi sa amenajezi locul de veci al unei persoane pe care ai pierdut-o, nu uita sa lasi loc si pentru una sau doua vaze, pentru a avea mereu unde sa asezi florile pe care le vei duce in vizita. Este un gest care iti duce multumire sufleteasca, un gest de trecere peste durerea pierderii, iar cei care vor trece pe langa mormant si vor vedea florile proaspete in vaze si lumanarile aprinse, vor sti ca acea persoana a fost iubita si apreciata in aceasta viata, iar dorul i se duce in fiecare zi.