Monumente funerare din granit sau marmura?

Monumente funerare din granit sau marmura?

monumente funerare granit si marmuraAtunci cand vine vorba de monumente funerare, probabil cea mai grea decizie pe care va trebui sa o iei este sa alegi materialul din care acesta va fi confectionat, iar in acest sens ai doua variante: granit sau marmura.

Monumentele funerare din granit sunt solide, sigure si rezistente in timp la toti factorii exteriori, insa in acelasi timp granitul este un material destul de greu de prelucrat, fiind mai solid, deci nu te poti astepta la lucrari funerare mult prea complexe.

De partea cealalta, cand vorbim de monumente funerare din marmura, vorbim de lucrari mai complexe, care pot contine detalii oricat de mici ar fi, marmura fiind un material mult mai usor de prelucrat. Cu toate acestea, monumentele din marmura nu sunt chiar atat de rezistente la factorii exteriori cum ar fi razele soarelui, vant sau ploi, cum sunt cele din granit. Vorbim bineinteles si de o diferenta de pret, marmura fiind un material mai ieftin decat granitul. La final insa, decizia este doar in mainile tale.